Dziś jest  22 - 10 - 2017
Tę stronę odwiedzono
315503 razy od stycznia 2008 r.
Produkty tradycyjne

Masło Tradycyjne zmaślane jest metodą klasyczną, o zawartości wody nie więcej niż 16% i pakowane w kostkę o wielkości 200 gram.
Technologia produkowanego masła jest niezmieniona od chwili uruchomienia zakładu produkcyjnego w Filipowie, tj. od 1968 roku, do dnia dzisiejszego. Dzięki temu masło z Filipowa zachowuje nieprzeciętne walory w niezmienionej formie od lat 70-tych. Produkt ten jest chętnie kupowany przez konsumentów, którzy poszukują produktów o naturalnym smaku przypominającym masło wiejskie. W roku bieżącym uzyskaliśmy dla Masła Tradycyjnego certyfikat zgodności pozwalający używać znaku "Jakość Tradycja".

Sery Tradycyjne podlaski i gouda produkowane są metodą tradycyjną taką samą jak 39 lat temu. Sery te charakteryzują się wyjątkowym bukietem smakowym w pełni dojrzałego sera, który w niczym nie odbiega od smaku sera produkowanego w latach 70.
Dzięki rygorystycznemu stosowaniu tradycyjnych norm produkcyjnych, ser podlaski i gouda nie zawiera środków chemicznych jak też tłuszczów niepochodzących z mleka.



Nasze produkty zostały wyróżnione podczas "Jarmarku Folkloru i Jadła Kresowego" w Suwałkach w 2006 r.

© 2007-2014 SM ROSPUDA
All Rights Reserved